DOLAR %
EURO %
ALTIN
BITCOIN 18324890,39%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

5. Levent Sitesine kayyum atandı!

5. Levent Sitesine kayyum atandı!

ABONE OL
22 Şubat 2022 08:00
5. Levent Sitesine kayyum atandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5. Levent Sitesine kayyum atandı!

İstanbul’un ve Eyüpsultan’ın gözde sitelerinden biri olan 5. Levent Sitesi Toplu Yapı Yönetimine 16. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum atandı.

Gazetemize gelen bilgilere göre olaylar şöyle gelişti:

5. Levent’in yapım aşamasında geçici site yönetimi oluşturulmuştu. Site oturuma açılınca bazı kat malikleri dava açarak geçici yönetimin görevini kat maliklerine devretmesi gerektiğini belirttiler. Geçici yönetim genel kurula gitti. Yapılan 1. Toplantıda gerekli çoğunluk sağlanamayınca, yapılması gereken 2. Toplantı yapılmadı. Bu durum karşısında malikler itiraz ederek ikinci toplantının yapılmasını istediler. Mahkeme ikinci toplantının yapılması kararını verdi.

Geçici yönetim 2021 yılının Mayıs ayında 2. Toplantıyı yaptı ve yeni yönetimi oluşturdu. Bu seçimde 884 kişi asaleten veya vekaleten oy kullandı, seçim sonucunda yeni site yönetimi oluşmuş oldu. Ancak aradan 8 ay geçtikten sonra, geçici yönetimin gitmesi için dava açan kişiler site yönetimi seçimlerinde çoğunluk sağlanamadığından dolayı seçimin iptalini mahkemeden talep ettiler. Mevcut yönetim 1 Şubat’ta seçim kararı almışken; seçimlere 19 gün kala Mahkeme site yönetimine dışarıdan kayyum atadı, yeni oluşan site yönetimi ile ilgili hiçbir dava açılmamışken mahkemenin verdiği karar site maliklerinde büyük şaşkınlık meydana getirdi.

Daire fiyatlarının 3-10 milyon lira, kiraların 8-25 bin lira arasında değiştiği sitede yaklaşık 2 bin 300 bağımsız bölümün olduğunu ve aidatların aylık 700 ile 1.000 lira arasında olduğunu belirten site sakinleri kayyumla yönetilmek istemediklerini, kat maliklerinin kendi yönetimlerini oluşturmak istediklerini ve atanan kayyumun biran önce yönetimi kat maliklerine devrederek bu durumun giderilmesini istiyorlar.

Siteyi yapan Torunlar GYO’nun sitede bulunan 50 adet ticari alanın tamamı kendilerine ait olduğu, çoğunluğun sağlanamaması diye bir durumun olmamasına rağmen, Torunlar GYO’nun ticari alanlarına da kayyum atanması, site malikleri arasında büyük şaşkınlığa neden olduğu gelen bilgiler arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r