DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18462171,00%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haliç, İSKİ çalışmalarıyla korunuyor

Haliç, İSKİ çalışmalarıyla korunuyor

ABONE OL
22 Temmuz 2023 16:37
Haliç, İSKİ çalışmalarıyla korunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haliç, İSKİ çalışmalarıyla korunuyor

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) İstanbul’da temiz çevrenin güvencesi olmayı sürdürüyor. Gerçekleştirdiği dev yatırımların yanı sıra 365 gün 24 saat kesintisiz süren işletme faaliyetleriyle de şehrin yeşili ve mavisini koruyor.

ATIK SULAR KONTROL ALTINDA!

Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaların bir bölümü de Haliç’te. Bölgede  kuzey ve güney haliç kolektörleri vasıtasıyla toplanan atık sular, Baltalimanı ve Yenikapı atık su arıtma tesislerine gönderiliyor ve burada arıtılarak çevreye zarar vermeden uzaklaştırılıyor. Bu sayede Haliç, atık su tehdidinden korunuyor.

DERELER TEMİZLENİYOR!

Altınboynuz’da gerçekleştirilen çalışmalar bunlarla da sınırlı değil. Haliç’e akan Kağıthane ve Alibeyköy Derelerinde periyodik temizlikler gerçekleştirilerek, derelerden Haliç’e kirlilik taşınmasının önüne geçiliyor. Çalışma kapsamında Alibeyköy Deresi ve yan kolu olan Çobançeşme Deresi’nden 10 bin metreküp, Kağıthane Deresi ve yan kolları olan Bağ, Cendere, Ayazağa ve İhsaniye Derelerinden 18 bin 500 metreküp katı atık çıkartıldı. Bu sayede 45 bin 600 ton çamurun Haliç’i doldurmasının önüne geçilmiş oldu.

DİP ÇAMUR TEMİZLENİYOR

Haliç’in dip çamurunun temizlik süreci ve döngüsü de Haliç’in korunmasının önemli bir aşaması. İBB ve İSKİ Haliç’in dip çamurunun temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

GÜNDE 400 BİN METREKÜP CANSUYU!

Atık su, dip çamuru ve dere temizlik çalışmalarının yanı sıra İdare, Haliç Deniz Suyu Terfi Merkezi aracılığıyla her gün Boğaz’dan 400 bin metreküp deniz suyunu Haliç’e can suyu olarak aktararak Altınboynuz’un suyunun yenilenmesini sağlıyor.

İSKİ gerçekleştirmiş olduğu tüm bu çalışmalarla canlı yaşamı ve çeşitliliğini koruyor. Haliç’e gösterilen hassasiyetle yunuslar da Altınboynuz’u İstanbullular kadar seviyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r