DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18444760,91%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

VATAN PARTİSİ, “UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA KAMPANYASI”NI AÇIKLADI..
  • Gazete Atlas
  • Genel
  • VATAN PARTİSİ, “UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA KAMPANYASI”NI AÇIKLADI..

VATAN PARTİSİ, “UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA KAMPANYASI”NI AÇIKLADI..

ABONE OL
15 Şubat 2022 16:56
VATAN PARTİSİ, “UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA KAMPANYASI”NI AÇIKLADI..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

VATAN PARTİSİ, “UCUZ ELEKTRİK İÇİN KAMULAŞTIRMA KAMPANYASI”NI AÇIKLADI..

Vatan Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığı 12 Şubat 2022 Cumartesi günü  Eyüpsultan Meydanı’da bir basın açıklaması yaparak “ Ucuz Elektrik için Kamulaştırma kampanyası”nı açıkladı.

Vatan Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Saadettin Büyükalp tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:

Ucuz elektrik ve güvenlik için kamulaştırma

Değerli basın mensupları, kıymetli Eyüpsultanlılar kıymetli İstanbullular,

Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır.

Uzunca  süredir Vatan Partisi olarak uyardığımız enerji krizi bütün dünyayı sarmış ve ülkemizde bu krizden nasibini almıştır. Ancak, ağırlaşan enerji krizinin faturası halkımızın omuzlarına yüklenemez!

Günlerdir Eyüpsultan’ımızın esnaflarını ziyaret ediyoruz. Esnafımız, faturalarını camlara asarak tepkilerini dile getiriyor. Bu çığlık, bir uyarı çığlığıdır.

Vatan Partisi olarak, hiçbir zaman sadece tepki gösteren muhalefet tarzı izlemedik. Her tepkimizde konuya dair çözümlerimizi sunduk. Çünkü biz bu memleketin sahibiyiz!. Hükümette olmadan da memlekete fayda sağlamak için çalışırız. Bu konuda da çözüm önerimizi sunuyoruz.

Elektrik üretim ve dağıtımında özel çıkara derhal son verilsin.

Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın kamunun çıkarının önüne geçti . Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet, halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor. Bu sürdürebilir bir husus değildir.

Devletimiz şu anda elektriği 2019’un son çeyreğinden daha ucuza dağıtım şirketlerine veriyor. Örneğin 1 kw elektriği 2019’da 34,86 kuruşa satarken bugün 31,85 kuruşa satıyor. Fakat; abonesi olduğumuz İstanbul Avrupa yakasına dağıtım yapan CK Boğaziçi enerji şirketi de dahil olmak üzere 21 dağıtım şirketi 31,85 kuruştan aldıkları elektriği belli kw’a kadar 1 lira 37 kuruşa, belli kw’tan sonra ise 2 lira 9 kuruşa satıyor. Yani 5-7 kat arası fiyat farkı uyguluyor!

Yine geçmiş yılın verilerine göre dağıtım şirketlerinin bir yılda brüt 135 milyar lira kar ettiğini görüyoruz. O halde soruyoruz: Bu şirketler kamulaştırılırsa 135 milyar lira nereye gidecek? Vatandaşın faturalarını azaltmaya gidecek. Üretime gidecek. Ticarete gidecek. Yani yine Türkiye’ye dönecek. İşte bu sebeple tek çözüm kamulaştırma diyoruz.

Tek Çözüm Kamulaştırma.  Güvenliğimizin konu olduğu her alanda kamulaştırma.

Enerji dağıtımı kamu hizmetidir!

Dahası, enerjide halkçı çözüm kamucu çözüm ülke güvenliği için şarttır.

Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuz olmalıdır..

Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Ülkemizde yer yer ucuz enerji üreten modeller uygulanmaktır  daha iyilerinin yapılacağından ASLA ŞÜPHEMİZ yoktur olmadı. Daha iyi daha ucuz  enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’ninde  merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti ile, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri kamulaştıracaktır. Halkın malı yine halka ve devlete üretime.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki hükümetimize öneriyoruz: Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidilsin ve halka ucuz elektrik verelim.

Ucuz enerji için komşularla işbirliği

Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz.. Vatan Partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir.. Yeter ki Hükümetimiz  ABD’nin ülkemize ve bölgemize yönelttiği tehditlerine karşı dostlarımıza güven versin  güven verelim güvenilir olalım.

Değerli basın mensupları, kıymetli vatandaşlarımız,

Halkın Türk Bayrağı altında haklı eylemlerinin başarısı için sorumluluk üstleniyoruz.

Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan Partisi olarak bu eylemlerin başarısı için, üstümüze düşen görevlerin bilincindeyiz. Sadece şikayet eden, tek amacı hükümeti devirmek için fırsat kollamak olan ve yüreği bu topraklarda bu millet ile atmayanlara mahal vermeyelim. Sorun bizim, çözüm bizdedir. Bu kapsamda İstanbul’umuzun Eyüpsultan’ımızın bütün siyasi parti başkanlarına, derneklerine ve kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz. Çıkalım  ve esnafa bakalım. Sanayiciye ve vatandaşa bakalım köylümüze çiftçimize bakalım . Sorunu birlikte çözmek için el ele verelim  LAKİN TOPLUM BİR BÜTÜNDÜR. Elektrik dağıtımını kamulaştıralım! Ucuz elektrik verilsin! Zamları geri çekerek vatandaşımıza, gönül rahatlığı ile  “Rahat nefes al ve üret” diyebilelim.

Saygılarımla.

SADETTİN BÜYÜKALP

Vatan Partisi EYÜPSULTAN   İlçe  Başkanı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r