DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22511981,35%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP: Kadın sığınma evinin kapatma kararını, şerh koyarak imzaladık!
  • Gazete Atlas
  • Gündem
  • CHP: Kadın sığınma evinin kapatma kararını, şerh koyarak imzaladık!

CHP: Kadın sığınma evinin kapatma kararını, şerh koyarak imzaladık!

ABONE OL
27 Şubat 2022 10:40
CHP: Kadın sığınma evinin kapatma kararını, şerh koyarak imzaladık!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP: Kadın sığınma evinin kapatma kararını, şerh koyarak imzaladık!

Eyüpsultan’da bulunan Kadın sığınma evinin kapatılmasıyla ilgili, bazı yayın kuruluşlarında “CHP’li meclis üyeleri de imzaladı” şeklinde haberler yayınlanması üzerine, CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Grubu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yapılan toplantıda sorumuz üzerine, konuyla İlgili komisyonlarda yer alan, Meclis üyeleri Gülsüm Polat ve Mustafa Tüysüz, yaptıkları açıklamada, kadın sığınma evinin gizli olması gerektiği, ancak deşifre olduğu için, valiliğe güvenlik zafiyeti şikayeti olduğu için, kapatılma kararını şerh koyarak imzaladıklarını söylediler.

Konuyla ilgili olarak Eyüpsultan Belediyesi ve İBB meclis üyesi Gülüm Polat tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kadın sığınma evi ile ilgili, Şubat ayında meclise gelen bir gündem maddesi vardı. Meclisin bilgisi bundan sonra oldu. Ancak süreç daha önce başlamış. Gelen evraklara baktığımızda Eyüpsultan Belediyesi’nin Haziran ayında İstanbul Valiliği’ne bir başvurusu var. Buradaki kadın konuk eviyle ilgili bir takım güvenlik ihlalleri olduğu, deşifre olduğu ve güvenlik konusunda sıkıntılar yaşandığı için buranın fonksiyonunun değiştirilmesi konusunda bir talepleri var. Yapılan çalışmalar neticesinde valilik buna izin veriyor, yerine çocuk evi açılmasıyla ilgili bir belge veriyor. Konu daha sonra meclise geliyor. Bizim bilgimiz meclise geldikten sonra oldu.

Elbette bizler de güvenlik zafiyeti sebebiyle herhangi bir kadının, burnunun kanamasına dahi müsaade etmeyiz. Biz bu konuyu bu şekilde değerlendirdik. Bir kadın zarar görürse bu hepimiz için bir sorun teşkil eder. Bu konu meclise geldiğinde biz de komisyonlarımızda ve grubumuzda değerlendirdik. Burası, bir güvenlik zafiyeti varsa kapatılabilir, ancak bir şartla; yeni bir sığınma evi yapılması şartıyla olur dedik. Böyle bir şart koştuk.  Belediyemiz burayı çocuk evi yapmak istiyor. Çünkü evin bağışçısı tarafından protokolde, çocuk evi veya kadın sığınma evi yapılması diye bir şart konulmuş. Bu yüzden de kadın sığınma evi yerine çocuk evi yapılması için yazışmalar yapılmış.

Biz bunu mecliste görüşürken şunu şart koştuk. Belediye Kanunu’nun 14/A Maddesine göre nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinde kadın sığınma evi açma şartı var. O yüzden de biz bu yerine getirilmesi şerhini gündeme getirdik. Bazı yayın organlarında CHP Grubu buna evet verdi şeklinde bir takım spekülasyonlar gördük. Konunun özünü bilmeden bu tür haberler yapılmış. Bu soruyu sormanızdan mutlu olduk. Buradan da tekrar belirtelim ki, biz şerh koyarak, yeni bir kadın sığınma evi yapılmasını istedik. Onlar da bunu ortak önergeyle yapalım dediler ve ortak önergeye çevrildi.

Türkiye çapında çok fazla kadın sığınma evi yok. Gelen bilgiye göre 145 tane kadın sığınma evi var. Tabii bunun belirli şartları var. Bu şartların sağlanması gerekiyor. Herhangi bir kadının eşinden, erkek arkadaşından veya ailesindeki herhangi bir fertten yerinin tespit edilerek zarar görmesinden oluşabilecek sorumluluk, ağır bir sorumluluktur. Bu yüzden biz şerh koyarak, kadın sığınma evinin çocuk evine dönüştürülmesine evet dedik. Zaten bağış yapanın da şartı var bu konuda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda şiddet önleme merkezleri var. Eyüp’teki Kadın sığınma evine Eyüp’te oturan, şiddet gören kadınlar kalmıyor. Kimliklerinin gizli olması için başka yerlere gönderiliyorlar, başka yerlerden de Eyüp’e geliyorlar. ”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.