DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22473171,29%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eyüpsultan Ramazan’a hazır!

Eyüpsultan Ramazan’a hazır!

ABONE OL
19 Mart 2022 10:07
Eyüpsultan Ramazan’a hazır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eyüpsultan Ramazan’a hazır!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi dolayısıyla son iki senedir düzenlenemeyen Ramazan etkinliklerine bu Ramazan’da kavuşacağız. Eyüpsultan Belediyesi’de Ramazan etkinlikleri konusunda bir çalışma yaparak, onbir ayın sultanı Ramazan ayını Eyüpsultan’ın manevi atmosferinde idrak etmek amacıyla ilçeye gelen vatandaşlar için birbirinden özel etkinlikler düzenleyecek. Bu çerçevede,  21 Mart Pazartesi günü saat 11:00’de Eyüpsultan Camii Meydanı, türbe ve cami içerisini gül suyu ile yıkanarak Ramazan’a hazırlanacak.

66 SEÇKİN YAYINEVİNİN KATILACAĞI KİTAP FUARI AÇILACAK

Etkinliklerin ilki Kitap Fuarı olacak. 66 seçkin yayınevinin katılımıyla Zal Mahmut Paşa Külliyesi önünde bulunan alana kurulacak olan Kitap Fuarı, bir ay süreyle vatandaşların ziyaretine açık olacak.

KİTAP FUARININ ONUR KONUĞU İLBER ORTAYLI

Açılışı Ramazan ayının arefe günü gerçekleştirilecek olan Kitap Fuarı’nın onur konuğu ise tarihçi İlber Ortaylı…

SÖYLEŞİ VE KONSERLER DE OLACAK

Kitap Fuarı kapsamında külliye içerisine kurulacak etkinlik çadırında teravih namazı sonrası konser, imza günleri, söyleşiler gibi bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Moderatörlüğünü Selahattin Kocaaslan’ın yapacağı etkinliklere Ömer Karaoğlu, Ubeydullah Sezikli, Sedat Anar, Fatih Koca, Ayan Musiki Topluluğu konserleri, Kemal Sayar, Tufan Gündüz, Ahmet Turgut, İsmail Kılıçarslan, Mehmet Ali Bulut, Hayati İnanç, Erol Erdoğun, Mustafa Karataş, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Tarık Tufan, Saliha Erdim, Bestami Yazgan, Mevlana İdris, Mahmud Erol Kılıç, Sıtkı Aslanhan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mehmet Emin Ay, Sibel Erarslan, Yasin Pişgin, Ömer Tuğrul İnançer, İhsan Süreyya Sırma, Münir Arıkan ve Dursun Ali Erzincanlı gibi isimler katılacak.

ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLER

Yine külliye içerisinde cumartesi ve pazar günleri çocuklar için birbirinden eğlenceli ve öğretici programlar düzenlenecek.

HER GÜN 1.500 KİŞİLİK TOPLU İFTAR

Reşadiye İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde kurulan dev iftar sofrasında her gün bin 500 kişilik iftar yemeği verilecek.

HER GÜN BİR MAHALLEDE 100 KİŞİYE İFTAR

Öte yandan her gün bir mahallede, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine 100 kişilik iftariyelik dağıtımı olacak.

TRAFİKTE KALANLARA İFTARİYELİK

İlçede özellikle trafik yoğunluğunun yaşandığı belirli noktalarda, trafikte kalan sürücülere iftariyelikler dağıtılacak.

OSMANLI PARK’TA RAMAZAN ÇARŞISI

Alibeyköy Osmanlı Park’ta Ramazan Çarşısı ve çocuklar için oyun grupları olacak. Ramazan evlerinde yöresel ürünler, gıda ve hediyelik eşya çarşısı kurulacak.

Ayrıca Eyüpsultan’da şubesi il dernekleri tarafından yöresel geceler ve iftar yemeği programları düzenlenecek.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ İFTAR İKRAMI

Ramazan ayı boyunca, Eyüpsultan’da ikamet eden üniversite öğrencileri de unutulmadı. Her gün 100 üniversite öğrencisi için ücretsiz iftar yemeği ikramı yapılacak. Öğrenciler bu hizmetten faydalanmak için belediyenin web sitesinden başvuruda bulunabilecek.

MARKET KARTI VE ERZAKLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

Ayrıca ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak 10 bin gıda paketi ve 10 bin aileye market kartı verilerek Ramazan’ın bereketi paylaşılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.