DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22432871,06%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

GALATAPORT-BEYAZIT TURİSTİK TRAMVAYI SEFERE BAŞLADI

GALATAPORT-BEYAZIT TURİSTİK TRAMVAYI SEFERE BAŞLADI

ABONE OL
8 Kasım 2023 08:03
GALATAPORT-BEYAZIT TURİSTİK TRAMVAYI SEFERE BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GALATAPORT-BEYAZIT TURİSTİK TRAMVAYI SEFERE BAŞLADI

Metro İstanbul, dünyada bir ilki daha gerçekleştirerek kruvaziyer turizmine değer katacak Galataport-Beyazıt Turistik Tramvay Hattı’nda ilk seferini 5 Kasım Pazar günü yaptı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda yolcu yoğunluğunun az olduğu saatlerde hizmet verecek olan bu özel hattın ilk yolcuları bin kişilik Japon kafilesi oldu.

KRUVAZİYER YOLCULARI İÇİN ÖZEL TRAMVAY SEFERİ

İlk sefere katılan Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy, “Uzun süredir yaptığımız bu çalışmanın bugün ilk gününü burada kutluyoruz. Şu anda Galataport için hazırlanan özel duraktayız. Galataport’tan Tarihi Yarımada’ya kruvaziyer yolcuları için özel bir hat seferi planladık. Uzun bir çalışma sonucunda hayata geçirdik. Dünyada ilk kez kruvaziyer yolcularının şehir merkezine doğrudan erişimini tramvay ile sağlayan hattımızda bugün ilk seferini gerçekleştirdik. İstanbul’umuzun dolayısıyla ülkemizin turizmine değer katacak bu özel tramvayın ilk yolcuları 2024 yılında diplomatik ilişkilerimizin 100. yılını dolduracağı dost ve kardeş ülke Japonya’dan gelen bin kişilik turist kafilesi oldu” diye konuştu.

Galataport-Beyazıt Turistik Tramvay Hattı’nın ilk yolcuları olan Japon turist kafilesi tramvay istasyonunda; Türk ve Japon bayrakları, metro müzisyenlerinin Barış Manço şarkıları ve Türk Sanat Müziği eserleri performansı ile karşılandı. Ayrıca yolculara geleneksel Türk lezzetlerinden Türk kahvesi ve lokum ikram edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.