DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450,95%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İBB MECLİSİ’NDE YENİ GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU

İBB MECLİSİ’NDE YENİ GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU

ABONE OL
15 Nisan 2024 16:56
İBB MECLİSİ’NDE YENİ GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.

Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl boyunca gösterdiğimiz gayret ve hizmetin halkımız nezdinde takdirle karşılanması ve teveccüh görmemiz bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Elbette bir o kadar da sorumluluğumuzu büyütmüştür” dedi.

İBB Meclisi’nde grubu bulunan partilere, İstanbul’un lehine birlikte çalışma çağrısında bulunan İmamoğlu, konuşmasında güncel konulara da değindi. Antalya’da yaşanan teleferik faciası sonrasında yeni seçilen CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasını eleştiren İmamoğlu; Soma, Pamukova ve Çorlu tren facialarını hatırlattı. “Adalet, iktidar partisi mensupları için neyse, benim partim Cumhuriyet Halk Partisi mensupları için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır” diyen İmamoğlu, “Adalet, herkesi eşitler. Eşitlemelidir. Ne yazık ki bu saydığım, az önce bahsi geçen işlerde, yıllardır mahkemelerde birileri korunurken, Antalya’da yaşanan -hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum- kazada Kepez Belediye Başkanı’mızın hızla tutuklanması, akıl ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır. Bunun nedeni, adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaratmıştır” şeklinde konuştu.

İBB MECLİSİ’NDE YENİ GÖREVLENDİRMELER BELLİ OLDU

Toplantıda yapılan oylamalarla Meclis Başkan Vekilleri, Meclis Divan Katip Üyeleri, Meclis Encümen Üyeleri ve Meclis Komisyon Üyeleri de belirlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mecliste, yapılan gizli oylama ile Meclis 1. Başkan Vekilliği’ne Nuri Arslan, ikinci başkan vekilliğine Gökhan Gümüşdağ seçildi.

Meclis Divan Katip Üyeliği’ne ise, 1- Uğur Dağ, 2- Ozan Özçelik, 3- Erdinç Aktaş, 4- Utku Akbulut, 5- Furkan Ak, 6- Cansel Karataş, 7- Esin Güneş Erkonak, 8- Özge Beğenmiş Olca 9- Ezgi Akgül, 10- Rıza Can Özdemir 172 oyla seçildi.

Encümen Üyeliği’ne CHP adına oylanan Kazım Akşahin, Seyfettin Yıldırım, Ahmet Şahin, Tuğçe Çalık Karademir, Ali Alıç seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ DE BELLİ OLDU

Meclis toplantısında komisyon üyeleri de belirlendi. Yapılan komisyon seçimlerinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ahmet Oğuz Demir, Emre Alageyik, Ali Rıza Yakupoğlu, Ediz Zeyrek ve Sinan Kılıç, Ak Parti’den de Hasan Şahin, Ercan Alioğlu ve Nejat Öztürk seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na  CHP’den Mahmut Sedat Özkan, Sabahattin Öztürk, Erkan Erdoğan, Önder Turmuş ve Elif Fındıkoğlu, Ak Parti’den de Adnan Zeki Boztan, Abdülnaser Şimşek ve Eyüp Dursun seçildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.