DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KILIÇDAROĞLU VE DAVUTOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA DESTEK

KILIÇDAROĞLU VE DAVUTOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA DESTEK

ABONE OL
15 Aralık 2022 08:19
KILIÇDAROĞLU VE DAVUTOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KILIÇDAROĞLU VE DAVUTOĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararının ardından Almanya ziyaretini yarıda kesti. İmamoğlu, Atatürk Havalimanı’nda karşıladığı Kılıçdaroğlu’nu Saraçhane’deki makam odasında ağırladı. “Ekrem Başkan’ın haksızlığa uğraması, aslında 16 milyon insanın hakkının gasp edilmesi anlamına gelir” diyen Kılıçdaroğlu, “Eğer bir yargı, 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa, o yargı, yargı değildir. O yargı, birilerine kendi iradesini teslim etmiş yargıdır. Onlara biz, hakim demeyiz. Hakim olanların egemen olduğu bir yargı olur o yargı. O açıdan Sayın Başkan, hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak. Ve 16 milyon insana, gülümsemeyle hizmet et. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun ardından İmamoğlu tarafından ağırlanan Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Siyasetin insanları ilkelerden nasıl uzaklaştırdığını görmekten, gerçekten hicap duydum. Güç yozlaşmasına kapılanlar, öyle bir kısır döngüye girerler ki; akıl da gider vicdan da. Mesele, o gücün yozlaşmasına kapılmamakta ve bu makamları geçici görmekte. Maalesef Sayın Cumhurbaşkanı, oturduğu her makamı bıraksa da o makamın sahibi olarak kendisini görüyor” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararının ardından Almanya ziyaretini yarıda keserek, saat 22.30’da yurda döndü. CHP üst yönetimi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’a inen Kılıçdaroğlu’nu Atatürk Havalimanı’nda karşıladı. Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Atatürk Havalimanı’ndan İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşke binasına geçti. İmamoğlu’nun buradaki makam odasına geçen heyete; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.