DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22388000,98%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya krizi sobacılara yaradı… Türk firmalarına sipariş yağıyor!
  • Gazete Atlas
  • Gündem
  • Rusya krizi sobacılara yaradı… Türk firmalarına sipariş yağıyor!

Rusya krizi sobacılara yaradı… Türk firmalarına sipariş yağıyor!

ABONE OL
18 Ağustos 2022 11:06
Rusya krizi sobacılara yaradı… Türk firmalarına sipariş yağıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya krizi sobacılara yaradı… Türk firmalarına sipariş yağıyor!

Yüksek enerji fiyatları ve Rusya’nın doğalgazı kesmesi nedeniyle bu kış soba yakmaya hazırlanan Avrupa’dan, Türk firmalara soba siparişi yağıyor. Bazı ülkelerde ısıtıcı satışları ise yüzde 35 arttı.

Birçok ülkede odun fiyatları arttı, bir yandan da halka kış için mum ve kalın giysiler bulundurulması öneriliyor. Döküm sektörünün dahil olduğu ihracatçı birliği İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, “Son aylarda özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinden yoğun bir soba siparişi alındığı yönünde bilgiler geliyor üyelerimizden. Döküm sektöründen ağırlıklı siparişler geliyor. Firmalarımız uzun süredir soba üretimine ara verdiği için yeniden üretim yapmaya başladılar. Ağırlıklı olarak İstanbul’daki firmalara sipariş geliyor. Avrupa’da enerji krizinin yaratmış olduğu bu çalkantılı dönemde insanlar doğal olarak alternatifler arıyor. Enerji fiyatlarında da çok ciddi artışlar oldu. Bu nedenle bazı ülkelerde odun fiyatlarının muazzam bir artış yaşadığını okuyoruz” dedi.

Sabah’tan Barış Ergin’in haberine göre, geçtiğimiz günlerde Almanya’da, elektrik kesintisi sırasında ihtiyaç duyulacaklar listesi yapılmış, mum, giysi ve kamp ocağı gibi malzemelerin hazır halde bulundurulması gerektiği belirtilmişti. Benzer bir haber İsviçre’den geldi. Ülkedeki Federal Elektrik Komisyonu Başkanı Werner Luginbühl, halktan mum ve odun stoklamasını istedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.