DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ŞEHİTLİĞİ YIKTILAR!

ŞEHİTLİĞİ YIKTILAR!

ABONE OL
29 Mart 2022 09:44
ŞEHİTLİĞİ YIKTILAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEHİTLİĞİ YIKTILAR!

Çatalca Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında yaptırılan  34 şehidin yattığı “1912 Balkan Savaşları Kestanelik Asım Paşa Tabyası Şehitliği” arazi sahibi tarafından yıkıldı.

Bölge halkı tarafından devletin arazisi olarak bilinen şehitliğin aslında bir şahsa ait olduğu ve bu alanda yapı yapmak adına şehitliği yıkmak için iddialara göre mahkeme kararı aldırttığı belirtildi. Dün yıkımı gerçekleşen şehitliğin yıkılmaması adına büyük mücadele veren Kestanelik Muhtarı Mehmet Çakır, “ Haberi alır almaz arazi sahibine defalarca haber gönderttim. Kaç liraysa, kaç lira istiyorsa arazisini alacağımı söyledim. Ancak tüm haber yollamalarıma rağmen araziyi satmak yerine “Şehitlik Alanına gider” tabelalarını bile kaldırttı. Şehitliğimizin tamamen yıkılmaması ve mezarların zarar görmemesi adına tüm hukuki mücadelemi vermeye devam edeceğim” dedi.

1912 yılında bu arazinin askeri alan olduğu ve zamanla askeri alanın kaldırılmasının ardından vatandaşa dağıtıldığını ifade eden Kestanelik Muhtarı Mehmet Çakır, “ Bu alandaki askeriye kalkınca devletimiz de arazileri halkına dağıtmış. 2014 yılında da Büyükşehir Belediyemiz ve Çatalca Kaymakamlığımızca birlikte şehitlerimize yakışır bir yer adına şehitliği yaptırdık. İnanın biz bu arazinin devletin arazisi olarak biliyorduk. Ancak değilmiş. Bu araziyi yeni alan kişi de şehitliği yıkarak bu alanı değerlendirmek istiyormuş. Mahkeme kararı alarak şehitliği yıkma kararı aldırmış. Çünkü devletin hiçbir biriminde burada şehitlik olduğu ibaresi bulunmuyormuş. Ancak herkes biliyor ki, özellikle o yılları yaşayan büyüklerimiz bizlere bu şehitlik hakkında bilgiler sunmuş ve bu bilgiler ışığında da 2014 yılında şehitliğimizi yaptık. Tüm yetkili kurumlardan şehitliğimizi tekrar eski haline geri gelmesi adına çalışma yapmalarını ve bu yanlışa dur demesini bekliyorum. Araziyi eğer arazi sahibi satar ise hemen arabamı satıp alıp, ‘şehitlik’ olarak da devletin kurumlarına işleteceğim. Bize bu vatanı teslim eden şehitlerimize vefamız sonsuzdur. Bu soruna çözüm bulunacağına inancım sonsuz” dedi

Kaynak: Haber Marmara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.