DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22385090,88%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erken seçim mi geliyor? YSK’dan flaş hamle..

Erken seçim mi geliyor? YSK’dan flaş hamle..

ABONE OL
6 Mart 2022 15:31
Erken seçim mi geliyor? YSK’dan flaş hamle..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erken seçim mi geliyor? YSK’dan flaş hamle..

Erken seçim mi geliyor? sorusunun cevabı merak edilirken Haziran ayında yapılacak sınav tarihleri ertelenirken YSK’dan dikkat çeken hamle geldi.

Erken seçim mi geliyor? sorusunun cevabı merak ediliyor. Sosyal medya hesabından kulis haberler paylaşan ‘Ankara Kuşu’ adlı hesap Haziran ayında yapılması planlanan sınav tarihlerinin ertelendiğini duyurmuş ve iki kurumun erteleme duyurularını paylaşmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından YSK’dan dikkat çeken hamle geldi.

ERKEN SEÇİM Mİ OLACAK?

Hürriyet yazarı Nuray Babacan Yüksek Seçim Kurulu’nun, seçimlere hazırlık için alışverişe çıktığını yazdı. Satın alınan malzemelere dikkat çeken Babacan, kurumun ‘Erken değil mi?’ sorusuna verdiği cevabı okuyucuları ile paylaştı.

“Yarının işine bugünden hazırlanma kararı alan Yüksek Seçim Kurulu, alışverişe çıktı. Ne satın alıyor derseniz; Filigranlı kâğıt, oy kullanma kabini, mürekkep” diye yazan Babacan, YSK’nın “En uzak olasılıkla 2023 Haziran ayında yapılacak olan seçimler için hazırlıklara başlayan YSK yönetiminin, ‘Erken değil mi?’ sorusuna verdiği yanıt ilginç” diyerek şöyle aktardı:

“Fiyatlar artmadan stoklarımızı tamamlamak istedik.’ TBMM, ilk seçimlerde uygulanacak Seçim Yasası değişikliğini görüşmeye hazırlanırken, YSK da kendi hazırlığını yapıyor. Yaptığı tek iş kâğıt ve mürekkep stoklamak da değil. Öğrendiğimize göre, seçim verilerinin siber güvenliği konusunda yeni bir adım atıldı.”

Milli Gazete

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.