DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390201,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kiralar artınca vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi

Kiralar artınca vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi

ABONE OL
12 Ağustos 2023 13:47
Kiralar artınca vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiralar artınca vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi

Son aylarda ev kiraları başta olmak üzere iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşların prefabrik evlere yönelmesine sebep oldu. Prefabrik ev yaptırmayı düşünen vatandaşlar ise bazı sorularına yanıt arıyor. Prefabrik evler kullanılan malzeme ve yapılma aşamasından dolayı diğer yapılardan farklıdır. Peki “Betonarme evlerde olduğu gibi prefabrik ev yaptırmak için ruhsat olmak gerekir mi? Prefabrik evler kışın soğuk olur mu?” İşte bu diğer soruların cevapları!

Prefabrik evlerin duvar ve pencereleri fabrika üretilen inşası için de temel kazılması gerekmeyen bir yapılardır. Prefabrik evler istenilen metrekarelerde yapılabilir. Bu yapıların içini de kişiler istedikleri gibi döşeyebilir. Peki “Prefabrik ev için ruhsata gerek var mı? Prefabrik evler kışın soğuk olur mu?” İşte araştırılan detaylar…

PREFABRİK EV İÇİN RUSATA GEREK VAR MI?

Prefabrik evler de tıpkı ikamet edilen diğer yapılarda olduğu gibi izin alınmalıdır. Çünkü prefabrik evlerde yapı türüne girmektedir. İmar mevzuatında prefabrik yapılar için ek olarak bir istisna bulunmadığı için, ruhsat istemeyen prefabrik evler bulunmamakta olup bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekmektedir.

PREFABRİK EV İÇİN BELEDİYEDEN İZİN ALINIR MI?

Arsaya prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar hazırlanan proje dosyasını arsanın bulunduğu belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne vermeli ve onay alınması gerekir. Belediye proje dosyasını onayladıktan sonra ev kurulum işlemi başlayabilir.

Arsanız köyde bulunuyor ise il özel idaresine başvuru yapılması gerekmektedir. Prefabrik evler için alınması gereken yapı ruhsatına sahip olmadan inşaata başlanılmaz. Tıpkı konut başvurularında olduğu gibi ilk önce belediyeden imar durumu alınmalı ve daha sonra ruhsat başvurusu yapılmalıdır. Tapu ve Kadastro Müdürlüğünden alınacak aplikasyon belgesi ve mimarlık ofisinin hazırladığı proje ile de gerekli belgeler başvuru dosyasına eklenir.

PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU?

Prefabrik evler, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilmektedir. Bu vesile ile de dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkmaktadır. Prefabrik konutlar; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk tüm iklim bölgelerinde tercih edilen konutlardır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.