DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22385090,88%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Millet İttifakı’nda ortak liste kararı!

Millet İttifakı’nda ortak liste kararı!

ABONE OL
6 Nisan 2023 09:16
Millet İttifakı’nda ortak liste kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet İttifakı’nda ortak liste kararı!

Gelen açıklamalara göre, Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan İYİ Parti ve CHP, Millet İttifakı’nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı. Bunun yanı sıra, DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP’nin listesinden girecekler.

Seçimlere sayılı günler kala, Altılı Masa’dan önemli bir hamle yapıldı. Milletvekili aday listeleri üzerindeki çalışmalar sonucu DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’nin seçime CHP’nin listesinden gireceği duyuruldu..

Milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunulması için 9 Nisan son, bugün ise ittifaklara itirazların son günü.

CHP ve İYİ Parti oy potansiyelinin düşük olduğu, vekil sayısı 5’ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. Bu il sayısı da 12’ye çıktı.

Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan İYİ Parti ve CHP, Millet İttifakı’nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı.

Listede her iki parti adayının birbirini izlediği fermuar yöntemi, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan Aksaray, Gümüşhane ve Çorum gibi küçük illerde uygulanacak. Fermuar modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralaması, CHP ve İYİ Parti’nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek. Buna göre, 10 ilin 7’sinde CHP’nin adayı, 3’ünde İYİ Parti’nin adayı ilk sırada yer alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.